Aktuality ze školy

Halloween 2023

 Halloween 2023
Ne, Halloween opravdu není českým tradičním svátkem, ale ano, chtěli jsme ho slavit. Našli jsme si pro to hned několik důvodů:
1)    Historický – prapůvod všech halloweenských oslav je Keltský svátek Samhain a jak je dobře známo, Keltové zde nějakou dobu pobývali. Večer před tímto svátkem řádili zlí (i dobří) duchové a lidé se proti zlu bránili i převlékáním do strašidelných kostýmů (v domnění, že když budou vypadat jako ti duchové, budou takto v bezpečí).
2)    Lingvistický – učíme se přeci anglický jazyk, a kromě rozšiřovaní povědomí o anglo-saské kultuře se všechna ta slova popisující různá monstra, strašení atd. náramně hodí do jakékoli konverzace. ????
3)    Je to zábava. ????
Bez jakéhokoli přesvědčování, aby něco podnikli, přišli deváťáci z 9.B sami s nápadem uspořádat noční halloweenskou hru. Pilně pracovali na plánu aktivit i provedení, a též si dali hodně záležet na výrobě masek, kostýmů a rekvizit. Pak mohlo začít velké strašení po předem naplánované trase napříč patry, chodbami, šatnami a sklepem. Přišlo hodně zájemců (snad skoro celá škola i hosté z blízkých škol), kteří chtěli otestovat svou odvahu. Někteří se podle dávné tradice snažili oklamat místní strašidla svým převlekem, ale převlek poskytl jen lehké krytí, někdy jen identity. Sladká odměna (treat, tricks byly v režii „strašidel“) čekala na závěr každého, kdo klikatou stezku odvahy prošel, a věřte nebo ne, byli to všichni!

Halloween 2023Halloween 2023

Fotogalerie